BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

kelik-kelik di situ..sana..sini..sinun..

Monday, 7 March 2011

tax~kadang-kadang perlu~

cukai.....

haish...
oh...cukai!!!
pasai apa la ada kewujudan cukai dalam pentadbiran  negara mesia nih..

hahaha..
bodoh tak statement panda ni~

anyway
panda mmg kurang..
kurang bodoh~
bhahahaha


actually hal-hal cukai jalan ataupun more to known as ROADTAX
mommy yg handle~
panda never take port~
no wonder lah
roadtax panda sudah pun mencapai serta melebihi tarikh kematian nya...


iskk...iskk..iskkk




sadis nyo aih~





harini genap SEBULAN  chorr...

genap sebulan roadtax gua mati....
tp gua chill je..

bkn sbb gua ignore pasal tu....

tp gua tak penah nak mengambil keberatan hal-hal ni..

mybe sebab mommy pnya yearly routine...


ahakkss
kantoi lah tak indipendent girl....


muahahahahaha

nok buek guano~~

save burden siket....

save duit poket siket kann~


by the way blogger....



kalau mommy tak alert ....
alamat nyo den terkono laa...
baru planning nak poie jalan jauh....



kene tahan dek abg jay pi jay

mampuih la weyyy

bhahahaha....



*********************moral of the story*************************


kita sanggup makan kat mcDOT n KFcot....kennot roger...

AUNtie annESs....Pijza Hut
 dll....

bila kita sanggup  makan obersea pnya produk...

besar kemungkinan nya kita sanggup bayar  tax yang cokik darah...

even cekik darah sekalipun,tp disebab kan kita nak mencekik tu lah kita sanggup kluar duit byk-byk semata kerana perut.....



jadi...kesimpulan yang perlu kita buka kan sekarang ni.....

jgn lah save duit ke arah sesuatu yang menjadi keperluan kita...dan  bukan untuk  kehendak  kita  yang bakal menjadi warga loji kumbahan indah water

lagipon....ekonomi kerajaan mesia takdelah merudum jatuh kan~
bila ada 7/10 orang macam panda atau lagi teruk dari panda...
maka lingkup la mesia.....
udah rupa kegawatan di negara timur barat ler jadi nyo....

subhanallah...


so.....ini lah teladan untuk diri panda sendiri....dan panda menaruh harapan kepada para blog reader sekalian...supaya TIDAK  mencontohi habit panda ni..
~PANDA MUDAH LUPA~



please i tak ready nak jadi role-model y'all~
;)









notabetispandaberlipstik: u all..p la check it out u all pny cukai jalan~








panda tak sengaja careless....maafkan panda sidang hadirin blog~



2 si kacak dan si jelita dah komen something...:

Miss El said...

sebulan dah roadtax mati. nasib baik tak kene tahan polis kan. hahaha
tamau careless ag eh.
btw, salam perkenalan dari el ;D

Panda Berlipstik said...

itu la pasal...
pakai lipstik igt...roadtax mati bile boleh plak tak igt...
bhahaha...
nywy tq el....keep on viewing my blog~