BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

kelik-kelik di situ..sana..sini..sinun..

Monday, 28 November 2011

nak bengang ke tak nak? pffftttt!

                                                               *just imagine tis is my face*



baby....
cm ne aku nak voice out! speak out! type out!
or ape-ape jea yg boleh kurang kan bengang aku neh....
okeh slowly......

1,2,3....
show time!

sayang....
aku suka kalau ade org ikhlas nak kawan ngn aku...
tp aku tak suka org yg luah segala perasaan chenta nye pd aku...
then,
buat aku mcm tggul...apehal ko?
x memasal nape?
ingat aku barbie doll gemok?
maksud aku,
ingat aku patung ke hape?????
aish...lantak ko la !
jgn tny knpe if aku xde selera nak dial number ko pasneh!

honey...
ko pakai songkok babe!
ko da tua la syial
ko tnjuk alim kucing ko.
ko bujet ko pnye best je nak tarbiyah org len...
pakai tudung....xpakai tudung?
ko argue la dosa pahala smue!
yang ko beating ko nye game tu pejadah nye wei oiii!

bangga giler seyh jadi WINNER!!!!!!!!
bangge giler seyh cakok RM5/hole...
cilakha la lu.....
kasi buang lu pnyer kopiah la deyy!


jantan tak gune....
sayang semalam u ngorat i
harini u ngorat junior i...
esok u nak ngorat anak i lak ke?
g jaha#*%!!!!!!


golf yg diminati..

ape masalah ko???
aku training la vodo!!
yg ko issue ko nye bola berdozen pon tak cukop utk aku tu apesal????
bola aku la weiii!!!!
ade peruntukan untuk aku la!
kalo susah bawak monyet main golf la weeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii



astagfirullahalazim.....
bukan main marah aku...
nak p cri ketenangan di tikar sejadah batu mustajab!
..chow dulu,
kbye!!!!!!!!!

Wednesday, 26 October 2011

ibarat kuku di gigit terase masin...

awal semeseter kau rasa .....
mak aiii bahagia nya semester kali ni.......
heaven gila babai.....
sempoi gila habaq ang...


6 hari....4 hari....3 hari.....14 hari...
rest tanpa kuliah...


n now!
ambek kau...
 dah rest sangat kan???

bagi rest kau kecoh....bagi padat kau kecoh....!!!

so skrg kau da exhausted nak mampuih...

kelas pagi petang malam subuh semua di sental!

memang  terbaik la otak kanan dan kiri kau!


minggu ni kau buat 6test

minggu depan kau buat 6 quiz n asignment

minggu depan depan lagi kau buat 6 final

dan minggu depan dan kedepan lagi kau buat la ape kau nak buat

janji kau tak sampai tahap kelayakan masuk hospital bhgia tampoi or tanjung rmbutan,ko studyy~~~

sekian....

integriti melahirkan generasi yang tidak mengenal cuti umum


***kelas di hari cuti deepavali...kau ada?????
     keje habiskan maruku jekk~

Tuesday, 11 October 2011

duka

setelah menangisi pemergian mohd izuan bin abdul majid ke rahmatullah...
setiap malam aku semakin suram....
makin selalu merindui arwah...
makin sayu hati ni....
.
kehidupan aku diteruskan seperti biasa
ibu pesan jgn menangis.....nt arwah sedih...


tp bila terkenang kenangan2 yg lepas bersama arwah....air mata menitis tanpa disedari..
sumpah...
aku masih membayangi wajah arwah ...

maksu(ibu arwah)

tabahnya hati maksu....
ketentuan ilahi...
ujian yg berat bagi aku....
maksu mampu menempuh

maksu memeluk erat tubuh aku...
no doubt...no hesitate....
maksu mmg xboleh tgok aku..

tangisan maksu tika dia memeluk ku...

-'ya allah ain....
maksu xboleh tgok engkau nak....
aku rindu kat arwahhh...
aku terbayangkan arwah bila tgok kau!!!
maksu syg kau nak...'

;(

ain pun sayang maksu....
ain harap maksu jgn sedih lagi...
walaupun ain selalu jauh di sisi maksu....
maksu kena selalu ingat ain syg maksu...
ibu...abah....n ayong pon....kami semua ada.....
maksu jgn sedih

kepulangan kami berhari raya di kampung seri lalang,mersing johor....
disambut elok,
suasana raya yang tidak berapa bermeriah sakan...

hari kedua raya..
keinginan ke kubur....
aku rindukan arwah...
tanah kubur masih merah.....
sebak dada aku....

abah pun tak mampu tuk mengelak dari menangis...
mungkin anak saudara nya tu selalu buat lawak semasa hayat dia.....

alang~
xsempat kita nak jumpa kan....?
kita slalu gado2 kan??lawan cakap kan?
aku selalu nak sentap kan????

aku rugi sgt.....
rugi sgt sebab aku hilang sepupu mcm kau tuk selama2 nya...
aku janji nk pegi umah kau...
tp aku mungkir janji aku...
 aku terlibat dgn shortsem....
aku minta maaf....

keratan akhbar yg ade muka kau...
aku simpan....
aku selalu tgok kau dalam paper....

bila rindu kat kau,aku taklupa baca al-fatihah...
utk kau...n utk farah skali...

setiap kali aku log in facebook....
stiap kali aku tgok wall along,angah n uda.....aku ternampak nama kau kat mutual friend..
aku tak nak nangis....
tp aku tak kuat....

aku tahu...aku tak patut nangis....aku tak patut buat cmtu...
tp jauh di sudut ati aku.....

ade terlintas satu persoalan.....knpe kau pergi tak bawa aku sekali.....
kau pegi 24hb8.....time tu aku sibuk pikir nak balik kampung....xsabar nak raya....nak raya ngn kau...
nak main boling ngn kau....

tapi.....kau da pergi.....


aku rindu kau sgt!!!

al-fatihah

Saturday, 30 July 2011

kasih bertaut go to heaven....sopan sikit

Jgn seronok bila bercerita tentang cinta....
Aku da  failed......
Failed.....utk berpasangan..
So...wajarkah aku give up then plih utk membujang??
Wajar  tak wajar tu ltak tepi.....
Sbb bukan tugas aku utk menentukan aku kawen or tak kawen....

Serius...
Naluri  seorg  perempuan adalah utk berpasangan...
Dengan kaum adam...semestinya.
Tapi adalah satu kelemahan pabila seorg perempuan itu di tingglkan oleh pasangannya...
Nak-nak  perempuan tu di tinggal  secara gantung tak bertali...
..peritnya rasa....
Gundah gulana....serabut hati....

Ibarat  menempuh lautan  kekecewaan...
Harapan....
Keinginan yang menggunung utk kekal bersama nya...berakhir tnpa kata...
Tiada....tiada kata  langsung utk kali terakhirnya....

Ya ALLAH...jika dia jodohku....dekatkan lah aku pada nya....
Jika dia tertulis bukan untuk ku....bantulah aku...jauhkan lah aku daripada nya....

Setengah org cakap....
Kapal terbang pon manusia boleh rampas....
Apetah lagi  tunang org yg pernah jadi kekasih hati engkau....

Tp...
Aku tak mampu.....
Aku lemah...
Aku xada daya lagi...
Aku rela menunggu hari bahagia mu...
Kerana aku tahu....
Dia yg terbaik utk mu.

Jika dia kata dia SUNYI...
Walaupun dia bakal punyai suri ...
Sunyi nya hanya dorongan syaitan semata....
 ingt tu...

Kepada mu tuhan...
Hanya kepada mu tuhan....
Aku beserah..

(kalau ade pistol air.....da lma aku tembak dia...)

Thursday, 7 July 2011

warisan yang agak sampah!

well....
dulu ko penah pesan....jgn buat bnde tu....jgn buat bnde nih...
jgn lupa ibu bapa...jgn lupa diri....duit tak penting...pengtingkan kluarge.....


tp sekarang ko tak penah pegang dgn kata-kata yg penah   ko buat jadi pesanan utk anak-anak ko....


tp sekarang....
jiwa AKU tak tenteram...
aku syg ko...
aku kasih ko...
aku cintakan ko....

ko penah jd smber inspirasi aku...
ko tabah
ko cekal.....
tp knp bile telah lnjut usia kini ko berubah....



ko memaki hamun..
kesatnye bhsa ko....

aku sedih....
nasib baik aku msih mmpunyai tempat mengadu nasib...

ko ttp dgn pendirian ko...
sape aku pada ko?

perlu ke ko rse cemburu dgn darah daging ko sendiri?
aku tny.....

tp,,
ko tak jawab soalan aku.....

ya allah ya tuhanku....kau ampunkan lah dosa-dosaku.....
ampunkan lah dosa kedua ibu bapa ku.....kakak ku....
sesungguhnya aku amat menyayangi mereka.......



pahit-getir

Friday, 17 June 2011

let him go...one closed...another open...panda kecewa



Dinda dan kanda....
Mama dan papa...
Sayang dan abang...
Honey and hubby
Abang dan baby
And bla..bla..bla..bla...

YANG PASTI...

Gua penah ade perasaan yang memuncak utk bercintaN sejak di bangku sekolah lagi...
sama ja kita wei...
(yang tak sama tu gua mintak mahap...sebab kita x sama..hehh)


_di pendekkan cerita_



Kenangan-kenangan masa lalu kini memutik bibit cinta...
Pabila orang yang pernah menjadi harapan dalam hidup gua muncul kembali dalam takwim 2011 gua....
Memang happy...
Tak tipu langsung-langsung....
Memang betul-betul happy
Rasa cinta tu meresap hingga ke tulang gua....





Tapi....
Kekangan demi kekangan muncul dalam hubungan yang terjalin antara gua dengan si dia...*tutt*
Hati Gua bagai dihempap batu sungai setinggi gunung ledang...sebesar katil queen x 12
(sebesar 12 katil queen yang telah di gabungkan)
Gua sayu....layu.....bak daun teh yang tidak di sirami embun pagi...

...
Di saat cinta ini mekar mewangi...
kau memetik kuntumnya...
Kau cabutkan kelopak-kelopak bunga ...
lalu kau biarkan ia beterbangan dibawa angin...
cinta antara kau dan gua ...
hanya satu persinggahan semata....
gua rela kan kau datang dan pergi dalam hidup gua...
sehingga diri gua di ikat dengan akad...
sampai di situ shja hubungan kita....

he called me patrick......
he called me ribena...
he called me sayang....

**tapi sayang,semua itu kembali menjadi kenangan...
kenangan yang meruntun jiwa...



bicara jiwa gua::Semoga ALLAH SWT...hadirkan insan @ jodoh yang sejati untuk beliau....
Semoga kekal abadi....






**************sAyOnArA*****************

Monday, 30 May 2011

juling dan jongang ...

jongang seorang yang begitu peramah ...
kalau ade jongang kompom suasana suatu tempat tu riuh rendah...meluat betoi


juling pulak...
seorang yang pendiam...
kalau ade dia...kompom otak beku......

juling & jongang adalah dua orang yg berbeza...


satu hari..
juling tanya jongang.....tatkala timbul satu keraguan mengapa nama dalam surat beranak dia tertulis
 nama nye
 juling anak kpd jongoihh....

**lalu bertanya...


"jongang oh jongang.... knpe mak cik yg besaukan aku tu  bg nma aku cmni ek????"


jongang pon nak jage hati juling....jongang seorang kawan yg begitu menjaga hati shbt nya tu...even mmg betul juling tu JULING....

*jongang cuba jawab..

"juling....errr...errrr.....(seolah-olah tercekik..)

kejap....err...err...

sambil cuba menutup gigi nye yg jongang...


dek kerana jongang ni lembap ya amat...umpama meneran tahik keras....


lalu juling bertindak agresif dengan melontarkan buah-buah kata yg berbunyi begini  ;;

"kau ni jong.....memang betul jongang la!!!
nak jawab mnde tu pon terkebil-kebil..dah ghuper kambing....kene la ngn nme kau 'joooo..ngang!'








see???
langsi serupa va** kan?


kawan dia pnye la nak jge hati n perasaan dia....




moral of the setori:;
jangan nak jge ati orang sangat...




(alkisah ttg maria jongang)

assalamualaikum wbt

Tuesday, 24 May 2011

beras...beras.....mintak secupak beras kak....


duit...

duitt.....

duitt


duitttttt


need sugar papa????


*TAK PAYAH...

becoz i got my own sugar sister...

wahh....senang hidop......
kakak dah kije...

so keuntungan dibahagi mengikut profit ratio 99:1 .....

dimana ;
pengemis : panda  ,  pemberi sumbangan : kakak....

adat la kan??

PTPTN pun xlayak utk di apply..apetah lagi maybank mudarabah account...

untung ade jugak kakak....
...


anyway...

gua da byk ari puasa asam pedas wak nasik lemak std ipoh...

esok jom...

berjimba bersama fixie!

yeeeha!

(belum mempunyai fixie lg)


sekian

Friday, 20 May 2011

maria bekas trainee / tak habis-habis

cita-cita maria nak jadi pemain bola sepak wanita malaysia...

xpe....cita-cita tu tak kesampaian sebab perut maria muncit...xterkejar bola tu...



semenjak 7-6 bulan kebelakangan ni maria esaited dgn kebangkitan perak f.a......

bgus....keep it up...maria ucapkan




##...

dalam hati maria ni asyik admire shj terhadap footballer ni....

tp persoalannya 'adakah footballer tu knal ko maria??? sudah la maria...jangan ko bermimpi setiap hari...enough is enough maria... '

tp maria still hope agar wujudnye jodoh antara maria dengan "joe".. (bukan nama sebenar)

joe....look so matured with  30 age years old....

maria suka ....maria suka....

hopefully joe bukan  mr.tunang utk sesiapa lg....

.for the time being

joe....semoga kita ketemu hari selasa coming....


joepunyamakwe says:
 DEAR MARIA,  
JOE DA BERPUNYA...
JOE AND I DA PLAN NAK BUAT WEDDING KITORG  
DEKAT HOTEL 7 STAR....
I HARAP U XPAYAH LA NAK ADMIRE DEKAT JOE.....       
joe pesan dekat u,joe cakap keep on support m'sia league..
thats all...bye maria..

~~~kesian maria.....
~~~alahai maria......

T.T tumpang sedih utk ko maria....

anyway,moral of the story..
don't play heart ...ok?


                assalamualaikum...

  




**** gua bakal kayuh basikal semula rentetan petrol naik harga....***

Wednesday, 18 May 2011

bergelumang bersama mathematics(perlu ke ayat bergelumang tu?)

for almost 1 month..x hupdate entry...so kepada readers 'im so so..so..sorry'

aiceh!macam la blogger lain follow gua nye entry sgt kan??hukkk

sekadar perasan je...

gua busy dengan maths.....
maths yang tak penah tak de tugasan and quiz...

n guess what???

gua sangat tak memahami ape yg gua belajar..

sedih la...
ok gtg...

esok masih ade quiz for maths!
tatatata


lub u so much maths!!!


doakan final gua tak kantoi oke!

im dying la

Tuesday, 3 May 2011

don't-don't-don't

amboi...kalo dia bercerita mesti nak orang tenganga mulut besar-besar sambil dengar cerita dia...

konon...."i da lame maafkan u..."

kononn...

tp bila kene turn aku nak story bagai nak rak...
dan-dan unlock key pad henset...
main tekan-tekan....
konon bosan la dengaq cerita aku..

kononn...

dia jeles ke meluat,, aku tak pasti

yang pasti meluattt...

itu pasti....

bila level aku berada di bawah level dia..
mula la hepy semacam....
biase la...orang top 3 pointer above....

riak ke ...
bersyukur ke???

wallahuallam...


yang pasti xborleh berlah...


semacam je....

konon...

indentiti tersendiri...

kononn....

auta..
propa..
kelaut....

itu benar...

semua ko A..

erkkk....

bo layann

sekian..
ASSALAMUALAIKUM..

xlupe juga tahniah untuk ko..
if ko bce la entri ni....
harap bce...

Friday, 29 April 2011

berbillion sesalan

ape perasaan anda if ada orang yang berulangkali menyata serta mengatakan bahawa anda adalah seorang yg kuat mencarut..serta bemukakan talam 4 juta muka...

sentap kan...

even anda sendiri faham siapa anda......

even anda sendiri tahu yang anda belum cross the line...

even anda sendiri yang anda punyai peratus ekspresi yang berjiwa memberontak hanya 20%...

xbanyak....
xcukup K.A bukan.....???

di sini aku bukan nak menyuarakan tentang isu jam OMEGA atau SKANDEL wtf....

tp aku menyatakan tentang kenikmatan aku melepaskan kebengangan aku di setiap entri...



terpulang kepada anda...
samada anda mahu melabelkan aku

langsi...
langsir....
mahupun langsuir sekalipun..

keheranan aku mampu bertanya-tanya mengambil masa hanya setengah jam shj...
tiada over time....
itu pasti.......




anyway....entri aku takde sangkut mengaut dengan orang yang dah memang takde sangkut mengaut dengan aku..

kau buat hal...
kau shoot..
kau sembur....

kau dapat....
senang kan?

okey chalo!

********************************ASSALAMUALAIKUM**************************



++ kalau jawab xberdose....
++kalau tak jawab dah tentu dose..

uppsss....

Monday, 25 April 2011

arnab+lobak merah xdpt di pisahkan


Arnab dia sakit....
Emergency kata nya
Lepas tu lobak MERAh untuk arnab dia  xde.....

sebab Kakak kpd arnab dia pinjam...
Kakak kpd  arnab dia pun arnab jugak....


Kasihan....


Arnab dia sakit....
Lobak merah yang kakak  kpd  arnab dia pinjam,  dapat separuh je....
Sebab kakak kpd arnab dia nak sharing lobak merah tu dengan arnab dia....

So sweet.....

Arnab dia sakit....
Lepas tu arnab dia x boleh nak lumba lari dengan kure-kure...
kakak kepada arnab dia  baik hati..tolong replace tmpt arnab dia utk lumba dgn kure-kure..


X faham...
Komplikated gila.....
Argh lantak ko la musuckman....

X mintak ko share masalah ko ngn gua pun...

Atleast jgn propa ngn gua...

beach bukan bitch! fuckroll........

xsuka cakap dgn manusia pekak...
xsuka cakap dengan manusia bebal...
xsuka cakap dgn manusia bajet bagus..


tp kadang-kadang deknon teringin nak jadi pekak...
deknon teringin nak jadi bapak kepada bebal....
deknon teringin nak jadi manusia bajet bagus....

sebab...
deknon dah terpengaruh....
asyik deknon je nak jadi monyet....
deknon monyet comel....
asyik deknon je nak jadi barua...

ingat deknon pelarian ke..
ingat deknon desperate sangat ke...

entahlah....

deknon try....


try to be cool...

tp mental deknon tak kuat...

jiwa deknon ciput....
even deknon buat muka garang mcmna pun...deknon still penakut......


kojaq....

p/s:

muka cantek tp pekak takde hal kan???...
tp if pempuan xhot...xchantek... mau kene maki if buat pekak  kan???


bevi la kau.....

Thursday, 21 April 2011

stalker better than sucker

newly stalker....
heran apa..

tp sorry kepada si pemangsa...
bukan nak guna-guna kan awak..
just wondering...

si hitam manis..hitam berkilat mcm awak pun ada stalker....
sepatutnya awak berbangga...
u're totally makes me wonder....

'what i gonna do to make u know me'

hahaha...
syok sendiri......
xmalu...

boooo



 ~hasil nukilan stalker~


**sila abaikan bendera perak yang terbalik tu...

 simpan rahsia...please.....


Tuesday, 19 April 2011

laila...tlg consider....majnun dah tua


Argh...

bengang gila arini...

Seriusly...

Bukan dengki...

Tp deknon dah muak dengan semua ni..
Kenapa la laila terlalu baik dgn diorang..
Kenapa lah laila jadi bodoh bila adik2 tagih simpati..laila...
deknon selalu teringatkan granny di sebelah majnun...
deknon  rindukan tok mak....
deknon rindukan tok abah....
Kenapa adik-beradik sebelah laila begitu BERUNTUNG sekali..
Boleh menumpang rumah kita....
Boleh makan semeja....boleh tidur dibwh satu bumbung...
Boleh pegi beli kudap-kudap dekat pasar malam tanpa keluarkan duit mereka sendiri..
Anything  diorang nak...just  keluarkan kata-kata yang meruntun kalbu....then,diorang dapat ape yg diorg nak....

Terfikir....
Setiap kali kita berbincang tentang rancangan pulang ke kampung halaman majnun...
laila menarik muka empat-belas.....tanda disagree....bila bercerita tentang granny tersayang...ada shj yg laila tak berkenan....
Kesian dekat majnun....
Rindu mak ayah beliau di France...

...tindakbalas serta respon laila tentang planning ke france  yang telah menjadi kebiasaan famili kita sepatutnya tak perlu berlaku...
No wonder if  majnun tiba-tiba mencuka....marah....or  merajuk tak tentu pasal....mengamuk bak tsunami
Dan deknon cuba  Comparekan pengorbanan antara laila dengan majnun....
Memang besar pengorbanan majnun..
Beliau anak sulung....anak jantan keluarga.. JUSOH....
Tapi kenapa beliau xdpt nak care pasal parents beliau yang telah lanjut usia tu..
Kenapa?
Sebab wang.....xcukup??
Sebab kos perjalanan pergi balik....Kos tinggi??

Sebab my belove granny suka tadah tangan mintak duit beratus-ratus????

We deserve it la laila...

Berapa kali langsung kita balik france kalau di kira mengikut yearly????
Setahun sekali....
Dan bukan sebulan sekali...

Yes...
Mybe ini suratan takdir....
Yang memihak kepada keluarga sebelah laila utk terus take advantages di atas segala income yang kita earned .....

Agak kasar pertuduhan yang deknon lemparkan pada keluarga laila bukan?
Tapi apakan daya...
Its fact!
Realitinya....itulah dia...

Nilai simpati laila terhadap adik-beradik laila melebihi kami....
Kami sebagai  waris.....
Yang sama-sama struggle membantu membangunkan bisnes kacip fatimah  famili kita.....
Its Pretty unfair....
:'(

Wednesday, 13 April 2011

we got nothing

sbnrnya...

gua mmg penyokong Bola sepak perak..

gua sokong bola sepak ye...
gua bukan penyokong yg menyokong provokasi di stadium bola sepak...

yang gua peliks...gua selalu je g stadium..
perak bertemu team dri negeri mna pun ....
xde lgsung provokasi berlaku...
xde lgsung kejor mengejor...
xde langsung sesah sape-sape....

yang membuatkan aku bertambah-tambah pelik lagi bila penyokong perak.kedah.selangor,pahang,n9,ganu,sabah,sarawak, kl,johor,perlis.png,srwk....
*yang mne student or bkerja kat perak ni...
 boleh "get along" nengok bola sama-sama....


sumpah....
apesal nak provok or perakus sgt...
tahu la semangat...
kami pun semangat..
tp takde lah smpai mengancam org sekeliling...
nak tgok bola, iman kene kuat jugak...

bukan nak kata kami baik...
kamu semua pun baik-baik....betul...tak tipu...

tp jgn mcm tu.....
tahu kat stdium tu panas...xde kipas....org@penyokong ramai...mmg panas...panas.....

membakar.....lagi-lagi dgn keputusan mlm tu...bertambah-tambah panas....
tp kena fikir jugak....
demo mene...sek demo senyap...demo kaloh sek dema membako....udoh2 ler tu..
kalo sek teman kaloh sek teman redho je mike......bola tu bulat...

kalah menang adat game...
terima seadanya...yang baik turut-turutkan.....yang punah kita jauh-jauhkan...

bukan ape...influence ni dah merebak ke gen paling muda...
budak kecik pun dah pandai berjiwa kacau...asal kene bolos sikit dah nak menyirap darah ke 60 darjah celcius..

bukan ke sia-sia tu?...bukan ke "we got nothing"

bukan ke kesan negative tu?
xpasal-pasal ....generasi sekarang pendek umur....
salah satu faktor jugak tu ye....

orang boleh sabar...xkan kita boleh,kan?
orang boleh consider...xkan kamu tak boleh...
boleh la....boleh la....

>.<

-gua ini orang malaysia,,,mau idop aman damei..

Wednesday, 6 April 2011

diktator wanna be

Diktatorisme adalah sebuah kefahaman yang sama erti dengan  "diktator"

ertinya orang yang memerintah suatu negara....

pemerintahan dengan hak-hak dan kekuasaan yang menyeluruh

kesimpulannya  diktatorisme adalah sebuah amalan  yang dipraktikal oleh seseorg pemimpin yang otoriter yang mempunyai hak yang mutlak..

pemerintahan kuku besi.....
something like that  la.

dan yang lebih telus..

kalo dia sebut A...A lah yang korang ikut...

kalo tak,
kepale ko kene pancung la jwp nye..


so....motif entry ni di postkan adalah kerana gua jumpa manusia yang bercirikan diktator hari ni...
da lama da gua nak sula dia...
tp di sebabkan gua paham yang dia ni mmg berperangai mcm  ga alip mim pang....

gua senyap jela...
gua nak tggu smpai bila dia nak tunjuk taring dia tu...




mmg best kalo ade orang puji  dia baik...

tp mmg sedih if realiti nye dia bukan orang-orang baik...

jiwa berkuasa tu kuat dalam hati dia...


baik palsu takde gune wei....


p/s:jangan mintak pandangan orang,if kau tak boleh nak terima pandangan orang...

asyik kau je yg betul...bosanla wei!!!!!!!



sopan.....
sopan....
sopan....

tp realiti...

fake...
fake...
fake....

salam~

Monday, 4 April 2011

maa....gua da besar











ape motif gua letak gambar ni???

motif nye..

gua terasa pipi gua makin gendut ......

berbeza dengan gambar gua sebelum mencapai umur 20...

see!


tiada lebihan isi di bawah dagu......


see more!


upsss....pinggang gua time ni...30....
and now...pinggang gua berjaya increase kan size nya kepada 36...
hooiye..
hoooiye....

gua:kedua dari kanan(:

last but not least



gambar ni paling gua menyampah tengok.....

baju ni boleh muat sampai perut je....can not go utk bahagian pinggang dan peha!

syabas betey!




p/s: gua nak mcm dulu balik..tanpa diet and tanpa ubat kurus....anyone?sudi x jadi fitness trainer gua...

Saturday, 2 April 2011

budak tu cakap...."baju je cantik...tp bontot tonggek"

hoi budak....

awat hang kata bontot gua tonggek haa....




ni asset tau...

ASSET


belajaq prinsip perakaunan...kompom tau 'definition of asset' ....

belajaq klik wikipedia kompom tau pejadah nye menatang asset tu....


hoi budak......

baju hang lusuh, gua tak mengate hang pon...

tak ngate pungkoq hang kempis pun....
tak pun....

hoi budak....

kalau hang beradab siket, gua tak panggil hang budak...
gua panggil hang adek manis...

hoi budak..

arap-arap bontot

  • kakak hang...
  • adik hang...
  • anak hang (coming soon)...
tak tonggek..
tapi kecut....

arap-arap la ...amin

hoi budak...

di sebabkan badan hang je besaq.....
tapi akai hang ciput...


aku doakan hang cepatlah sedar diri...

sebab hang bakal jadi mak budak satu hari nanti..


tu pon kalau ade lebai malang NAK kat hang

hoi budak....

hoi..hoi~~

budak kurang ajar mcm hang sesuai dengan panggilan HOI je bagi aku...

arap-arap tak jumpe dah lepas ni

kalau jumpa jugak.....

kompom masak








p/s:
wat goes around comes around......hang mengata aku arini.....esok lusa orang mengata hang plak....
harini orang mengata aku...esok aku mengata orang plak....
bukankah begitu dunia yang fana ini~~

Friday, 1 April 2011

bukan entry tunjuk baik


Assalamualaikum...
Dua tiga hari ni perasaan takut menular dalam dalam diri gua...

Entahlah...
Pada gua....
Adalah satu kebaikan kalau manusia sesama manusia menjaga batas pergaulan...
Samada manusia itu kawan korang,keluarga korang...mahupun manusia-manusia yang korang tak penah kenali sekalipun...

Akan tetapi...bila nafsu yang mengawal kita....
Batas-batas pergaulan tu mampu musnah kan sesuatu yang tak dapat di beli...
Kerana tu jugak  sesuatu yang terbatas menjadi di luar batas .....
Faham tak??



Maksud gua...
Pergaulan antara (muslimin+muslimat) ada batas nye bukan??

Dan semesti nya bila mempunyai batas pergaulan itu di kawal oleh nafsu dan iman kan????
yang pasti bila nafsu menguasai minda...hati  dan jiwa...seseorang itu boleh menjatuhkan maruah seseorang itu bukan?????


Berikut adalah hal-hal semasa yang terjadi....


Seluk  poket kiri....poket kanan terasa....
Genggam tangan kiri..tangan kanan  meraba...
Shit!




For  your information..
This entry bukan merujuk kepada mana-mana pihak..
  • Sedara-mara...
  • Belah ibu..
  • Belah babah...
  • Jiran sebelah umah....
  • Jiran belakang umah...
  • India....
  • Cina...
  • Melayu....
  • Pihak pembangkang..
  • Pro-kerajaan...
  • Merci-malaysia...
  • dll
***mereka semua ni tak terlibat secara langsung tak langsung dengan entry gua kali ni***


Gua sebenarnya kesal bila wujud manusia-manusia keji ....
Yang  mana merebut peluang untuk melakukan perkara keji dan sia-sia..

OMG!
ASTAGFIRULLAHALAZIM....
YA robbi  YA KARIM....

Gua bukan nak tunjuk gua baik...
Tapi bila manusia yang tunjuk baik...tiba-tiba merubah diri jadi serigala jadian yang berperangai bangsat wujud dalam takwim tahun 2011 ni....gua terus hilang kepercayaan...gua terus hilang secure...
Gua BENCI kaum adam sebegitu...


Baiklah...
Gua nak tnya...
Antara lelaki dan wanita...
Maruah siapa yang senang tercalar?

Gua harap korang smua pikir la sebelum bertindak...


Setiap manusia memang tidak sempurna...wallahuallam..
tapi...gua mintak korang  semua jangan gunakan kelemahan diri korang untuk puaskan sesuatu yang sementara...

korang paham ape yang SEMENTARA tu.....

benda yang sementara itu yang mampu memberi  kesan berkekalan....

tolong jangan tamak...tolong jangan  pentingkan diri sendiri

gua turut mengingatkan diri gua..bukan gua syok sendiri type entry ni...sekian...
wasalam w.b.t

p/s: malam ni moh turun stadium..liga super  PERAK vs FELDA UNITED


Thursday, 31 March 2011

the legend of budak siam+school prefect...lagenda kah?


TAJUK : KHAIRUL AZLAN... CINTABERUK SAYA...



...
relevan kah....

 Alkisah...


UMUR 14 TAHUN DAH PANDAI  berKEKASIH...

beruk+beruk maknyeh...


MASA  MULA-MULA KENAL kau KHAIRUL....

GEMUK....  COMEL...MATA  SEPET..KUYU....

budak mixed SIAM..

muka ala-ala pan-asia...
MEMANG SANGAT SESUAI DENGAN CITARASA ...
DAPAT  'SECRET ADMIRE' YANG HANDSOME...




JUST GRAB IT!!

NANTI MELEPAS PULAK


MASA TU,gua PENGAWAS....
PENGAWAS YANG BERBADAN “TOUGH”...
AGAK PELIK BILA MENGETAHUI YANG gua INI MEMPUNYAI PEMINAT RAHSIA...
aww!....


MEMANG HATI gua BERBUNGA-BUNGA BILA khairul CURI-CURI INTAI gua kt TEMPAT gua BERTUGAS MASA ITU......
DI PAGAR  A...
PAGAR B....
BLOK F....
BLOK D...
SURAU...
KANTIN SEKOLAH...
PEJABAT PENGETUA..


MUNGKIN gua KELIHATAN SEPERTI  DOTTIE   YANG COMEL KETIKA ITU... DAN MUNGKIN ITU DAYA TARIKAN gua....
 (gua cakap MUNGKIN)....

 khairul BUDAK NAKAL...SATU SEKOLAH TAHU...
YANG PELIK NYA,KENAPA khairul SUKA  gua..
PADAHAL gua LAH PENGAWAS YANG GARANG..
GANAS DAN SUKA AMBIK NAMA dia DAN CATIT  DALAM BUKU REPOT KESALAHAN PELAJAR....

TAPI...kau   DAH LUAHKAN RASA CINTA kau.....
SANGAT TERASA EXCITED...
MEREMANG BULU ROMA..

MEMANG AGAK KETERLALUAN UNTUK PELAJAR SEKOLAH YANG BERUMUR 14 TAHUN BERBUAT  DEMIKIAN...
DUIT BELANJA SEKOLAH PUN IBU DAN ABAH YANG TANGGUNG....

APATAH LAGI gua,MACAM MANA kau NAK TANGGUNG gua AZLAN?

HAHA


**BERCINTA...



PADA USIA  14 TAHUN...SEMESTINYA IBUBAPA gua MENGHALANG...
TAPI gua TURUTKAN KATA HATI gua..
BIASA LAH...DARAH MUDA..
DEGIL..



ALMAKLUMLAH CINTA KITA TAK BERTEPUK SEBELAH TANGAN.....
 DAN kau SENTIASA MENJADI  PEMANTAU gua...WALAUPUN gua SEDIA MAKLUM TELAH DI PANTAU OLEH KETUA PENGAWAS...



BILA LOCENG REHAT BERDERING..KELIHATAN kau DI SEBERANG KELAS gua..

MELAMBAI-LAMBAI MEMANGGIL-MANGGIL...

ADUH,DUP DAP DUP DAP HATI gua  BERLAGU KENCANG...

SENYUM kau...LIRIK MATA Kau...SEPET SANGAT...CHINESE LOOK..paling gua  SUKA LESUNG PIPIT...




 PUKUL 4.30.....LOCENG BERBUNYI UNTUK KALI YANG KETIGA.....LOCENG MENANDAKAN SEMUA PELAJAR  PERLU TURUN KE SURAU SEKOLAH...
MASA TU,SEMUA KELAM-KABUT..HINGAR-BINGAR....

BEREBUT-REBUT TURUN TANGGA
TAPI kau LAIN...kau ‘CHILL’...
kau CAKAP “RILEKS LAH..TAK KAN LARI SURAU DI KEJAR”.....
DALAM ERTI KATA LAIN,kau SUKA PONTENG SOLAT.. 



SETAHUN DEMI SETAHUN HINGGA KE USIA 18 TAHUN...KITA MASIH CURI-CURI SMS...CURI-CURI JUMPA MASA BELI KELAPA PARUT...CURI-CURI BERBUAL LEWAT MALAM....



TANPA DI SEDARI...


HAMPIR  3 TAHUN KITA MENJADI PENCURI...  BULAN 6 TAHUN 2008...SPM MASA TU...

kau dapat   KELAS BENGKEL(VOKASIONAL TEKNIK)...
gua PULA ALIRAN PERAKAUNAN....
kau SEKOLAH TEKNIK MASA TU...
KITA  DAH JAUH..
kau BUAT KERJA SAMBILAN...


DAN gua MULA MENGGATAL DENGAN JEJAKA LEBIH TUA DARI UMUR gua...
JEJAKA ITU ADIK KEPADA KAKAK ANGKAT gua...
MUNGKIN gua NAK CUBA  WAJAH LELAKI YANG BARU....


MUNGKIN guA DAH BOSAN DENGAN khairul....


DAN MUNGKIN  khairul SERONOK MENGGATAL DENGAN AWEK-AWEK KEYY-ILL (KL) DALAM SEKOLAH TU...

gua CEMBURU  BUTA..
HARAP MAKLUM



PENGHUJUNG BULAN JUN TAHUN 2008...HUBUNGAN KITA TERBONGKAR PABILA kau HANTAR MMS ...MMS MUKA kau YANG TAK BERAPA NAK  HOT SANGAT..HEHH.....

WALAUPUN hang mmg HOT..



KENAPALAH kau  HANTAR MMS KALA ITU...HARAPAN guA UNTUK TERUS BERHADAPAN...
BERSAMA...
DAN BERBAHAGIA DENGAN engkau..KECUNDANG DENGAN SEKELIP MATA ...





ABAH...
SEBAGAI BAPAK YANG MAHUKAN KEHIDUPAN ANAKNYA YANG LEBIH SEMPURNA,
TELAH MEMBANTAH SERTA MEMBANGKANG PERBUATAN @ PERCINTAAN ANAKNYA INI..
DIMARAHI....DIPUKUL...DAN DIRENTAP TELEFON BIMBIT....

gua  HANYA MAMPU MENANGIS..

RISAU SEBAB gua TAK DAPAT NAK TEMAN kau PEGI HOSPITAL...
CUCUK INSULIN....SEBAB kau  PESAKIT DIABETIS KRONIK...

MAKIN LAMA MAKIN KECIK SAIZ PINGGANG kau..

MAMA kau...

TERLALU BAIK DENGAN gua...

 TAPI MAMA NASIHATKAN gua....

AGAR gua,
TURUTKAN KATA-KATA BAPAK....
BAPAK ADALAH WALI SAH gua...
BAPAK ADALAH BAPAK gua...

KHAIRUL CUMA PECINTA YANG TIADA MASA DEPAN YANG CERAH...
TAMBAHAN PULA, KHAIRUL TU BUKAN SIHAT TUBUH BADAN...
MUNDUR KEHIDUPAN ain KELAK...-kata mama khairul

:(

 HATI KATA "TIDAK.."
MULUT KATA  "ALLRIGHT!"


MEMIKIRKAN Kau KHAIRUL.. TAKUT-TAKUT BAPAK sERANG... TAKUT-TAKUT BAPAK SEPAK TERAJANG.... TAKUT-TAKUT BAPAK BAKAR RUMAH  SIAPA-SIAPA....



  TAPI...ALHAMDULILLAH...
SEMUA ITU TAK TERJADI...
 BAPAK BERBINCANG SECARA ‘GENTLEMAN’ DI HADAPAN KAMU....

BAPAK SERONOK SEBAB SAYA IKUT KATA DIA



TAPI BAPAK PECAHKAN SKRIN HANDPHONE SAYA....
BAPAK PATAHKAN SIMKAD SAYA....

DUA MINGGU TERPERAP DALAM RUMAH...


TAK SEMPAT NAK DECLARE PUTUS....HUWAAAA



DAH DUA TAHUN kau HILANG KHAIRUL...

YANG gua TAHU KAKI MAMA DAH KENA POTONG...

SEBAB MAMA PUN KENCING MANIS ...

MANIS SANGAT.......


ANYWAY...EVEN CINTA KITA CINTA BERUK...


IT WILL BE IN MY RIGHT BRAIN FOREVER...

saya bebal

balik rumah tengok bilik macam tongkang pecah...gua bebal

balik ipoh tgok muka tuan rumah yang bebal,gua jadi bebal..

bangun awal pagi..berebut bilik ayor,gua bebal...
padahal gua nak kencing je pon..bukan beraks....pnjam bilik ayor hang 2 1/2 minit je


bawak moto ,,mati tengah jalan ...gua bebal..
minyak gua abes tgh jalan...xmampu nak isi tank....

poket gua rabak..bos tak reti nak bagi gaji ke haaa ..bebal gila seyh!


pegi opis,
boss push tanya tu...
boss push tanya ni...
kerja gua bertimbun..gua bebal..

tengok muka manusia yang bermuka bebal dlm bangunan nih buat gua jadi betambah-tambah bebal

gua layan KBS channel..last-last diorg tukar channel AXN...
at the end of story...
gua miss satu episode...gua bebal..

gua  sakit mata..gua nak manje2...tp penghuni rumah ignore je kat gua...gua bebal lagi..



so...

minggu ni gua mmg bebal...

doakan gua semoga sihat dari penyakit bebal...

gua hadapi masalah gua dengan hati..muka dan perasaan gua yang bebal...





p/s:ini bukan soal PMS...(pre menstrual system).....gua boleh solat...so,jom solat!kasi hilang perasaan bebal..
:)

Monday, 28 March 2011

si biggest yang tak sedar saiz

pagi-pagi dah bangun awal untuk solat subuh....

settle solat subuh gua bukak grill...bukak sliding door....

gua start kapcai gua....

kasi panas enjin turbo tu.....

almaklumlah,

nama pun kapcai kan....so,warm up lama sikit la...

gua pon ready nak p kerja...

every 8 in the morning..gua choww dari rumah....


gua tak layak dapat title minah rempit..  (euuw.....bangga sgt ker jadi minah remp-it???)

what-so-eva-la...,

kesabaran teruji  pabila ;

gua diterjah oleh  lori treller....


**boleh imagine tak kalo korang semua tengah membonceng motosikal,
sambil mendendangkan lagu tiga kupang..

dengan genre nya yang begitu romantik~~

tiba-tiba muncul si treller lalu meng'honk' korang...!

heyy..emang dasar lok!

gua bernasib baik sebab gua xde heart-attack..

tapi gua ade hard-melatah!
...
opocot tu....
opocot ni...

sedar-sedar gua press side-mirror..bukan  handle moto gua...

tragik gila bila gua eksiden di gilis treller...

T.T





**lagi satu gua rse tak puas hati bila ade sipanjang and si bulat parking@fucking di kepala simpang...

ape kau ingat kepala junction tu kepala junction wakaf???

kapcai gua dah la di kategori kan  kerdil dalam dunia jalan raya....
consider la siket....

kang kalau terEXCIDENT  mula la tuding jari tu..tuding jari ni...

awat..
hang ingat jari hang soft n smooth sgt ka...


***selain itu jugak,
gua mencik sama vehicle yang berat sebab,
mereka jugaklah yang menyebabkan jalan-jalan raya ni bertukar..
macam lompang jerawat kat muka kakak gua..
yekss..geli


sekian

.
p/s: gua tak rase pembonceng motosikal je yang cuak dgn treller lori ,bus etc..betul tak???
so,mari berdoa utk kesejahteraan bersama...

:)

Sunday, 27 March 2011

beautifool-sucker

tempek kompek powder tebai sikit!

imej kena jaga!

bapak budak tu ensom noo.....
segak...
ada anak tujuh pon kacak lagii...

imej kena jaga..
bapak budak tu mai biar i yang kluar...
biar i yang serve dia...

patot la anak dia comel..
tertarik kau memang the bomm!!

sebab baka dari bapak yang segak mcm dia la noo..
ensom nya....tak menahan,tak sabaq nak tggu bapak dia mai..

so,jaga imej.

ingat!

jaga imej ye~





haktuihh...
nahh  kahak hijau....

gua  fuck..gua suck dgn minah yang ber'attitude mcm ni..

booooooooooooooooooooodoh!

perempuan yg berCirikan   BEAUTIFOOL-SUCKER,
adalah perempuan yang sangat menjelik kan ....


antara natijah buruk yang boleh kita earn dari BEAUTIFOOL-SUCKER ini adalah ;

*wujud skandel cilanat!

*wujud statistik peningkatan kes cerai



*wujud poligami( poligami yang tidak sihat)

*wujud front page metro tentang anu suami disunat kali kedua



*wujud anak buat projek~sebab bapak dah gatal,anak nak jugak gatal

*dll (lu pikir la sendiri)

gua banteras golongan perempuan cenggini..


even gua perempuan...its hard to be perempuan...

the best weapon for women are.....AL-QURAN...


mekap yang tercantik adalah mekap yang tidak berunsurkan

kegatalan perempuan itu..
kesangapan perempuan itu...

mekap kene tempat .........tak salah nak mekap pun...


certain time;
asal mekap je nak lelaki ngorat....nak lelaki ayat lentok....
apa kes?


lain cerita la if lelaki tu laki hang
terkinja-kinja..bongok la hang!



p/s:sebelum lelaki teruna pupus,baik y'all buat pilihan bijak~




zaman sekarang bukan macam zaman dulu-dulu...

kahwin ni mcm main golf...

kayu golf : suami...

bola golf : isteri...


kayu golf masih kuat memukul bola golf....tetapi bola golf tak mampu di pukul selalu...

renung-renungkanlah~

Assalamualaikum

Saturday, 26 March 2011

ISU SEMASA

gua memang nak sgt buat satu entry yg berkaitan dgn isu semasa..
guaa tgok bkn main lagi isu semasa sekarang..
nak,nak pasal datuk,,,datin...moyang...monyet..big papa...big mama..





semua pakat duk  HOT pasal isu semasa...

gua pon ape lagii...

rentetan buletin terkini duk syok siar pasal isu semasa..

gua pon klik-klik la....

yela..sekarang kan zaman klik-klik   jerrrrr


klik punya klik...gua jumpe isu semasa tu...

ape ada hal ngn isu semasa?????


***baca entry ni sampai habis..rugi oo



















tengok tu....

isu warna merah...

semasa warna hitam...




thats all..
itu  jerr









hahaha...
entry ni bertujuan untuk lawak bodohan...


so.siapa yang tidak bodoh dan kurang bodoh,gua mintak maaf diatas entry gua yang bodoh..hehhh



sekian,
gua choww~
assalamualaikum!

Friday, 25 March 2011

antara sedar dan tak sedar

gua sedar tak sedar dah 3 buLan gua hadap kerja ni.....

gua sedar tak sedar gua pandai kelentong bos hari-hari..

gua sedar tak sedar gua  dah on9 lapan jam kat opis...(daily)

gua sedar tak sedar gua dah melantakk nasi goreng kmpong buatan mamak bwh opis ni setiap tghari..

gua sedar tak sedar bulu dada mamak tu panjang bak 10 kaki persegi..


gua sedar tak sedar esok nya gua bantai nasi goreng mamak tu lagii~

gua sedar tak sedar gua  dah 2bulan layan bloggy......


gua sedar tak sedarr its 25th/march  already....gua bakal dapat gaji.........

gua sedar tak sedar BIG BOSS gua dah balik dari bercuti...

gua sedar tak sedar gua bukan staff..gua cuma trainee....

YANG GUA SEDAR ADALAH;

GUA MENGUAP..
GUA MENGUAP..
MENGUAP...
DAN MENGUAP...
DAN MENGUAP..




****Gua rasa tak der HEAVEN bila gua keje kat sini****


gua arap mamak tu tak main hati...
gua rasa manyak geli..sekadar hanya menambahkan rejeki     :)


sekian sahaja,entry jujur gua utk kali ini~




p/s:dont play geli-geli..

.astagfirullahalazim

Thursday, 24 March 2011

its begin with A....

Assalamualaikum..

Almaklumlah.....

gua berisi....kete sempit sikit...

Almaklumlah.......

gua makan banyak,kene sorok beras...

Almaklumlah...

gua  sembang pasal kesihatan...tapi gua bkn doktor...

Almaklumlah...

gua pnya muka ala jowo... tak de macam PAN ASIAN

Almaklumlah.....

gua pakai  shampoo rejoice...gua tak pakai DOVE..

Almaklumlah..


gua naik gerek je....gua xde beca....

Almaklumlah...

gua senang kene sembur....gua pon kaki sembur jugak....

Almaklumlah..

gua photogenik...tapi gua xcakap...ex-boyfriend gua yang terlalu jujur...



Almaklumlah...

gua xcucuk silikon..its not fake, its ori!


Almaklumlah



gua....dalam gambar je gua chunn......
aghap-aghap  kalau terjumpa gua..
jgn ado yg mati terkojut...



Almaklumlah...

gua bukan malaikat..gua manusia biasa...

Almaklumlah...

gua xde cincin LAZO lagii...kalau nak bagi....ape nak dikato.....



Almaklumlah...

gua tak tip top...tapi gua ade pensil tip-tip..

Almaklumlah....

gua terlewat solat maghrib...gua choww dulu..

Wednesday, 23 March 2011

slowly........move!

gua tak cantik...
gua tak hot...
gua tak educated....
gua tak kayo......


gua sedar.......

pappp!kene pelempang satuu!

haaa,,gua sedar utk kali kedua nya...



kadang-kadang dengan berbekalkan mulut becok gua ni.....

gua boleh buat andaian....the best assumption ever~


TAK SEMUA ORANG SUKA GUA MULUT BANYAK

*mulut gua ade satu je secara realiti nye

dan bila gua dpt detect ade org yg fuck gua.....

gua tak akan duduk membekukan otak sahajaaaaa....

move la dari situ doe!

kadang-kadang agak bernanah jugak telinga gua bila gua terdengar suara-suara merdu terhengkaq-hengkaq MENGUMPAT pasal gua....


mana yang tak elok di dengar tu gua agak sentap!

"muka dah la huduhh!"
"mulut dah la murai"..."senang cita bontot ayam slow sikit dri dia"

Ajenye
sedih beno keme...



so,orang yang tak puas hati dengan aku adalah orang yang pernah happy dengan aku...
yang dulu penah kongsi bantal..
penah kongsi masalah...
dan yang penah jatuh bangun sama-sama...


yela...aku mne mampu beli product jenama NIKE.....

xde barang branded nye...duduk pon hulu kampung sana nunn.....
xde kekasih kacak yang selalu hadiah kan anda dengan segala benda yg branded....


huhhh......gua rse
gua rse...
gua rasa gua puas sebab gua bukan bestfriend malaun tu dah...

gua tak mampu nak get along dengan dia daaaaaa

yes!
she's up to date!

sebab gua kampong gal yg ala-ala ning baizura pnye  RUPA~
GUA BLAH DARI SITU...bkn tak mo kwn dgn dia..
tp gua xmo terus menonton kehipokritan dia dalam persahabatan yg terikat ni

gua pindah..
gua burn duit gua rm670...

whoaa....
boleh beli gadget baru kan dgn wang rm670 tu...


bodoh kan gua???

kalau gua da nekad....gua mmg buat!
mental gua tak kuat doe!

then bila gua daa MOVE...
bru la masing2 nak cari salah masing2



**************************************************************************************************************
bagi gua...bila w'alls da takde close mcm dulu...
gua tetap akan cakap  ;

lebih best jika tiada BEST...lebih close jika sekadar FRIENDS


sekian...
ASSALAMUALAIKUM

Tuesday, 22 March 2011

kelatkelat mengkudu...mengkudu itu Healin

tempoyak busuk??

busuk ke?

sedap la....kenapa kau tak makan tempoyak ek?

sebab busuk...

err.......
 habis tu kau nak cakap yang aku tgh makan benda busuk la..?
apesal tutup idung ha?
jijik sgt ke...

xpe la...jijik kau tak mengenyangkan aku....SO????

aku teruskan makan tempoyak~apek ngn aci pon join makan tempoyak sekali..

vanggey..vanggey,,,,
lai..lai..
jom...jom...

watpe aku nak ikot kau sebab kau tak makan tempoyak

*****ape kena-mengena dgn mengkudu~mengkudu proved mmg adalah penawar..n mujarab utk perubatan

so tempoyak xde kebaikan yg dpt dikenal pasti..,adakah tempoyak mempunyai khasiat atau penawar...im not sure~

nti gua buat researh...



so.....the moral of my entry..

jangan ikut perangai orang,yg ikut taste orang...

dan jgn tak ikut blog gua....


bila kita ikot menonong dgn cara orang,,sebab tu ada CULTURE SHOCK di kalangan manusia sejagat ni......

sebab itu jugak  mendap....sbb  otak kiri n otak kanan xde function......stuck kat situ

makan la bende berkhasiott serta tidak membuat maksiott


sekian...

whether he remembers me or not ! it suck

sekarang aku dah mula hadap hidup aku sorang-sorang..

kalau dulu handphone akan keep on ringing~sekarang tak dah...

yes...i deserve it!padan dengan muka aku yang tak lahwa ni...


sepuluh kali petik blum conform sorang datang...haha

ok..
kalau dulu aku tak boleh hidop dengan perkataan   "SEORANG"

Sekarang tidak gentar bila keseorangan..
bukan sebab aku hebat!

tp mungkin sebab aku dah hilang  LOVE MARKET..


saham jatuh daaa

##back to the title#

saya pergi menghirup udara nyaman di ECOPARK @bandar seri botani....

indirectly im alone.....

tak alone sgt pun..sebab ramai je apek yg jogg...

*sorang-sorang duduk atas batu...sambil enjoy dengan view tasik yang ada ...

terdengar gelak tawa monyet-monyet yang bercinta...adessss....

terasa KECEMBURUAN plak dlm jiwa ni

so,avoid that feeling.....im off....teruskan merangkak mengelilingi tasik botani~


lenguh kaki jugak bila tersedar yg aku dah tawaf satu ecopark tu sebanyak 1juta round.....

tipulahh..satu round je..

then, duduk balik atas batu tu..




aku duduk di atas para batu yg tgh2 tu....hehe tanggal kan selipar..then terus duduk BAGAI KALAH JUDI...


menongkat dagu lalu memikirkan tentang nasib rakyat LIBYA ....warghh kononn


padahal teringatkan ayam,itik,angsa n lembu kt kampong~


:P

anyway...aku tak penah ader farm pon nak bela haiwan tu semua bagaii...


yang aku fikirkan adelah satu ketenangan..bila dalam otak tak ada lgsung keKACAUan..


dan sehinggalah hujan membasahi bumi..aku masih di situ....sambil mengalirkan air mata..

pasrah....bila ..


bila.....

bila aku

kentut dalam hujan  kentut aku   x berbau....
whoww!DAHSYAT...
odourless....mcm nipponpaint..
image from google**



but yg sebenarnye...

ape yg aku memikir,,  ADALAH;

samaada "waiter secret recipe" tu igt aku ke tidak......kacak sgguh dia..

dapat gaji bulan ni kita serbu SECRET RECIPE tu lagi la...

hoho..

sgguh indah ciptaan ALLAH...

0h encik secret recipe ku....


mish u damn muchhh

please remind me bout that guy!

oh my god..
he's really something!

Monday, 21 March 2011

lagu *hardcore* make me love-free

dingin nya getaran asmara..

wah
wah
wah......

asmara sesaje.....aje nye setim keme~~~

being a lonely ranger....boleyh menyumbang kebatakkan aku untuk bergedik-geduk dgn newbie  yang ada hati dgn aku...
bukan newbie blogger ye..
newbie yg aku maksudkan....(ulat bulu masuk kain)





harap maklum..



ADA HATI MEANS ADA RASA...
ADA RASA MEANS ADA GATAI...
ADA FAHAM??


kadang2 bila aku dengar soalan ini  ;


"ermm boyfriend ain orang mana?"

dan bila......
bila aku memberi jawapan yang tulus ikhlas....murni dan semula jadi...

"eh...ain single lagi...."



mula lah si pelontar soalan ni  nak cakap aku  PENIPU        errhh !!


fed up dgn orang yang tanya tu....

wateverrrr!

kesah aku??

mestilah aku tak kesah...



so,AKU NAK BUAT PENGAKUAN BERANI MATI



aku menci lelaki   KAKI KUSTA....kusta pulak...silap,,  DUSTA....



kadang-Kadang tersentuh di hati...heyy............bila la lover aku nak exist....


ouh amma...ouh appa!
jom layan AVENGED SEVENFOLD ~
gonna METALHEADS...ahaksss

aku ingat aku lawa?????
:P 
the kesimpulannya is,,

im sick with love,,,
like a foolgirl when somegirl admires to someguy... 

Sunday, 20 March 2011

jiwa menyentap terhadap bola

y0...PIALA FA...

GUA akan  follow game PERAK~~even tak pegi stadium sekalipun..gua akan follow astro ARENA

bukan taksub...tapi semangat....tp semangat gua xdela umpama semangat ASSABIYAH....astagfirullahalazim....

mintak di jjauh kan la dari semangat tu...semangat itu membunuh....so be moderate sahaja...


 gua tersangat la suka bola...bola bola bola..


sebelum bertemu ganu utk game timbal balik,,,perak maintain dgn rekod yg bersih..xde kalah..melainkan seri...tp bila lawan ngn ganu...perak kalah...kalah tipiss....
kalah dgn agregat 5-4..

huwarghhhh sentap.....terkelu lidah....kaku..
gua wondering..kenapa perak boleh kalah....sebab gua tak sokong ke???
hohohohohohoho....gua sentap lagi....


dan pabila saat kekalahan pertama menjelma......

ramai lah yg kondem itu ini...

ader yg melontarkan komen yang begitu LANGSI......

mulut lu ada satu bau la.....bau   bangkai
ADE yg sggup LIKE page  bola sepak perak hanya utk mencaci dan merendahkan martabat pasukan bola sepak perak....ish,ish,ish....


gua ingat diorang tak puas hati dengan INDONESIA je....
dgn rakyat meSIA yg tulen pon nak buat musuh...

ape pnye lahabau   kan???


merosakkan segala tali yg terikat....tali silaturrahim....ukhuwah yang tercipta...

itu bukan element kehidupan........................nak musuh2 pekejadah nye...


ada yg add fesbuk gua....
semata-mata nak bahan gua..sebab ape?

sebab nak bahan gua..
nak gua PANAS bontot..juboq..
uish..uish...uishhhhh...

rayu-merayu pujuk memujuk...sorry gua takmo comform lu!




haishhhhhh.......
dunia oh dunia


harap jgn bomohkan aku sudah....aku xde salah ape-ape
....


okeh..gua akan terus dan terus menyokong bolasepak malaysia...dan terus menjadi penyokong PERAK...







sebenarnye gua rndu bangat sgt sama SAFEE SALI..

aghap-aghap dia okeyh la kt sana.....

Thursday, 17 March 2011

aduan hati...blogger yg baca~

kadang-kadang kita berada di atas...dan kadang-kadang kita berada di bawah..



bila kita di bawah....kita berasakan seluruh jiwa raga kita DOWN sangat-sangat dan tersangat-sangat....


as we know...restu ayah bonda tu Penting...

secara jujur dan telus nya....aku mengaku,aku dah hadap problem ni dah lebih seminggu..


dan lebih nyata.....masalah yang aku hadapi adalah masalah antara aku dan ibu..


yes..
at last aku boleh hidop jgk tanpa wang yg selalu nya ada dalam POKET aku ini...

tapi wang bukan penting sgt pun pada aku...

since last sunday...aku rasa macam hidup aku ni terumbang ambing....duit tak ada....

ibu aku,sebagai ibu...mungkin beliau terasa hati dengan anaknya  yg kuat membangkang kata-kata dia..



mimik muka aku yang menyebal...sakit hati yang meluap-luap....perasaan membabi buta aku kuat ketika perbalahan berlaku...

Ya Allah...ampunkan aku..

bukan iri hati...tapi tak puas hati....

seminggu sudah...satu meseg haprak pun tak ada...

ibu nekad utk terus merajuk dgn anak bongsunya..yakni aku........


xpelah ibu.....biarkan ibu terus menyalahi ain...ain terima...walaupun salah nya hanya 25%.....

tetapi ekspresi emosi ain yg over tempered mebuatkan kita semakin renggang..
maafkan ain ibu...
.ain redha....



mungkin ain makin membesar kot....
(tak sabar nak mengundi pilihan raya nih)...


btw...

let me alone here.....
kalau tidak setiap weekend  ain pulang....
pulang ke teratak kita yang humble tu...

tapi dalam masa 2 mggu ni biar kan ain kat sini ikat perut...
and muhasabah diri...


:::i really need someone who can wash my brain...without using clorox or any detergent..but only using the words!

kata-perangsang but not pil perangsang..thatss all..
sekian terima kasih..

Wednesday, 16 March 2011

saya masih bibiq macam selalu

okey..



boss saya cuti selama sminggu~~

hoorayyyy!!!

xpayah nak horayy sangat lah....

keje still bertambun....


       see the face.....


so,work must go on....

bhahahaaaaaaaa
kerja lah sampai lebammm 

so,almost 3 week...aku dapat job ni....tp job ni tak settle2 jgk kerana kebengapan aku yg sgt-sgt maksimum levelnya...

kesimpulan nya 
aku terus berdoa tatkala bos pggl msuk bilik dia....takut jgk kena sembur ngn boss....
balik gali tanah la jwp nye..malu...malu... 
 yeahh...semua jadi robot pon okey..xde pasaan!!!