BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

kelik-kelik di situ..sana..sini..sinun..

Tuesday, 19 April 2011

laila...tlg consider....majnun dah tua


Argh...

bengang gila arini...

Seriusly...

Bukan dengki...

Tp deknon dah muak dengan semua ni..
Kenapa la laila terlalu baik dgn diorang..
Kenapa lah laila jadi bodoh bila adik2 tagih simpati..laila...
deknon selalu teringatkan granny di sebelah majnun...
deknon  rindukan tok mak....
deknon rindukan tok abah....
Kenapa adik-beradik sebelah laila begitu BERUNTUNG sekali..
Boleh menumpang rumah kita....
Boleh makan semeja....boleh tidur dibwh satu bumbung...
Boleh pegi beli kudap-kudap dekat pasar malam tanpa keluarkan duit mereka sendiri..
Anything  diorang nak...just  keluarkan kata-kata yang meruntun kalbu....then,diorang dapat ape yg diorg nak....

Terfikir....
Setiap kali kita berbincang tentang rancangan pulang ke kampung halaman majnun...
laila menarik muka empat-belas.....tanda disagree....bila bercerita tentang granny tersayang...ada shj yg laila tak berkenan....
Kesian dekat majnun....
Rindu mak ayah beliau di France...

...tindakbalas serta respon laila tentang planning ke france  yang telah menjadi kebiasaan famili kita sepatutnya tak perlu berlaku...
No wonder if  majnun tiba-tiba mencuka....marah....or  merajuk tak tentu pasal....mengamuk bak tsunami
Dan deknon cuba  Comparekan pengorbanan antara laila dengan majnun....
Memang besar pengorbanan majnun..
Beliau anak sulung....anak jantan keluarga.. JUSOH....
Tapi kenapa beliau xdpt nak care pasal parents beliau yang telah lanjut usia tu..
Kenapa?
Sebab wang.....xcukup??
Sebab kos perjalanan pergi balik....Kos tinggi??

Sebab my belove granny suka tadah tangan mintak duit beratus-ratus????

We deserve it la laila...

Berapa kali langsung kita balik france kalau di kira mengikut yearly????
Setahun sekali....
Dan bukan sebulan sekali...

Yes...
Mybe ini suratan takdir....
Yang memihak kepada keluarga sebelah laila utk terus take advantages di atas segala income yang kita earned .....

Agak kasar pertuduhan yang deknon lemparkan pada keluarga laila bukan?
Tapi apakan daya...
Its fact!
Realitinya....itulah dia...

Nilai simpati laila terhadap adik-beradik laila melebihi kami....
Kami sebagai  waris.....
Yang sama-sama struggle membantu membangunkan bisnes kacip fatimah  famili kita.....
Its Pretty unfair....
:'(

2 si kacak dan si jelita dah komen something...:

Mr.Thinker@Ali said...

Chill yo! sabar, tawakal. Allah suka uji hambanya yg beriman. :)

Panda Berlipstik said...

thank you mr thinker.....but still sedih dgn apa yg di lalui